Suzuki-methode

Suzuki-methode

Voor heel jonge kinderen die viool willen leren spelen bieden we een speciale methode: de Suzuki-methode.

Wat
Vioolles volgens deze methode is gebaseerd op de manier waarop een kind de moedertaal leert: Al op heel jonge leeftijd leert een kind de moedertaal te spreken door naar ouders te luisteren, aangemoedigd te worden en hen te imiteren. Deze methode kan ook gebruikt worden bij het bespelen van een instrument. De samenwerking tussen het kind en de ouders is dan ook een heel belangrijk onderdeel van de lessen én de oefenmomenten thuis!

In het begin zal er gewerkt worden door te spelen op gehoor, pas later volgt het notenlezen.

Hoe
Wekelijks krijgt het kind 20 minuten individuele les en 30 minuten groepsles*. De Suzuki-methode is een jaarcursus en is geschikt vanaf 3 of 4 jaar, afhankelijk van de ontwikkeling van het kind.

* Dag en tijd van de groepsles wordt nader bepaald, in overleg met de deelnemers.

Inschrijven

Inschrijven

Het is helaas niet mogelijk om via onze website in te schrijven voor deze cursus. Om in te schrijven: Download het inschrijfformulier via onderstaande button, en stuur dit ingevuld terug naar onze administratie.

NB Om de mogelijkheden en verwachtingen goed af te stemmen met de docent, wordt er altijd eerst een proefles afgesproken, voordat een inschrijving definitief is. De docent neemt hiervoor contact met je op.

Download het inschrijfformulier