Nieuws

SMK & Jeugd in Dialoog

SMK droeg afgelopen donderdag haar muzikale steentje bij aan Jeugd in Dialoog: een bijzonder project van stichting Euriade. SMK werkt sinds jaar en dag samen met deze stichting.

Tijdens Jeugd in Dialoog ontmoeten zo’n 90 jonge mensen uit alle mogelijke landen, de meest diverse culturen, religies, sociale achtergronden, de meest verschillende politieke systemen elkaar, gedurende een week. Zij zijn 15 tot 18 jaar oud. In deze week ervaren zij het belang van de dialoog met elkaar aangaan, als basis voor een harmonieuze samenleving. De uitreiking van de Martin Buber-plaquette vormt het slot van deze bijzondere week, die dit jaar het thema draagt: ‘Kijken door de ogen van een ander’. Sabriye Tenberken en Paul Kronenberg mogen deze plaquette dit jaar in ontvangst nemen. Sabriye heeft een bijzonder levensverhaal: Ondanks, of misschien wel juist door het feit dat ze op twaalfjarige leeftijd volkomen blind geworden was, koos ze als beroep voor een avontuur.

De band Mixed and Confused gaf een concert voor de deelnemers van Jeugd in Dialoog in Aula Major op Rolduc. Eén van de twee frontvrouwen is visueel beperkt, maar dit belet haar niet om muziek te maken. Met behulp van een speciale computer kan ze songteksten lezen en instuderen. Mixed and Confused speelde een knallende set vol  bekende pop- en rocknummers.