praktische informatie

praktische informatie

Zoek jij naar een toffe cursus bij SMK muziek & dans? Dan hebben we nog wat praktische informatie voor jou! Ontdek hier wat je kunt doen om gebruik te maken van een gratis proefles. Of wil je weten welke mogelijkheden er zijn om in aanmerking te komen voor financiële ondersteuning? Ook handig om te weten: de tarieven bij SMK, welke leskaarten er mogelijk zijn en hoe je kunt inschrijven.

 

Gratis proefles

Twijfel je of een instrument of cursus wel bij je past? Vraag dan vrijblijvend een gratis proefles aan. Je kunt bij ons een proefles volgen voor maximaal twee instrumenten of cursussen en per instrument/cursus mag je één gratis proefles volgen.

Ga naar het menu ‘Cursussen‘ en kies eerst de cursus/het instrument dat je wilt leren. Bij de cursus/het instrument kun je een aanmeldformulier invullen. Kies dan bij ‘lesvorm’ de optie ‘proefles’. Natuurlijk kun je ook contact op nemen met de administratie. Nadat je je hebt ingeschreven voor een proefles zal de docent binnen enkele dagen contact met je opnemen voor het maken van een afspraak. Als het een klassikale cursus betreft, ontvang je na de aanvraag een email met de tijd en locatie waar je terecht kunt voor een proefles.

Een proefles is alleen mogelijk als een docent ruimte heeft in zijn lesrooster. Als dat niet mogelijk is, zal de docent je uitnodigen voor een kijkles. Je wordt dan uitgenodigd in de les van een andere leerling. Je hoeft voor een proefles op een instrument nog geen eigen instrument te hebben.

Proefles of oriëntatiekaart
Iets langer nodig om te weten of een cursus bij je past? Dan kun je in plaats van* een gratis proefles een oriëntatiekaart aanschaffen.

*Na een gratis proefles kun je niet voor dezelfde cursus ook nog een oriëntatiekaart aanschaffen.

Na de proefles of oriëntatiekaart
Wil je na de proefles of oriëntatiekaart verder met de cursus? Meld je dan opnieuw aan voor de cursus van je keuze.

 

Financiële ondersteuning

Voor wie
Kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar die graag willen dansen, muziek maken of die toneel willen spelen kunnen bij gebrek aan voldoende financiële middelen gebruik maken van de regeling van Jeugdfonds Cultuur. In de gemeenten Kerkrade, Landgraaf en Brunssum is Jeugdfonds Cultuur ook vertegenwoordigd en zorgt voor het financiële steuntje in de rug voor kinderen die dat nodig hebben.

Aanvragen
Ouders kunnen zelf geen aanvraag indienen, dit gebeurt altijd via een intermediair. Voor de gemeenten Brunssum, Kerkrade en Landgraaf is dit Stichting Leergeld Parkstad. Aanvragen via een andere intermediair kan ook (zie website Jeugdfonds Cultuur).

Na goedkeuring wordt het cursusgeld direct aan de culturele instelling betaald.

Vragen? Neem contact op met de administratie.

Tarieven

Leskaarten, combicursus en flexabonnement

Inschrijven

Inschrijven voor een van onze cursussen? Leuk! Zoek je favoriete cursus en meld je aan via het rode aanmeldblok onder de cursus van jouw keuze.

Heb je nog geen antwoord op je vraag? Mail ons dan!

Ik heb een vraag