Over ons

Over ons

Bij SMK zijn we vol van muziek en dans! En dat delen we graag met iedereen, ongeacht leeftijd, afkomst, muzieksmaak, niveau, doel, of het formaat van je beurs. Bij SMK kun je jouw talent (verder) ontwikkelen, je persoonlijk ontwikkelen of (weer) meedoen in de maatschappij. Met andere woorden: SMK laat je groeien!

Op onze website lees je op welke manier wij hier elke dag mee bezig zijn. We bieden cursussen en workshops voor jong en oud. Ook zijn we er voor het onderwijs waar we cultuureducatie in het basis- en voortgezet onderwijs bieden. Want met de inzet van kunst en cultuur wordt leren zoveel leuker! Of zoek je juist mogelijkheden om maatschappelijke vraagstukken als eenzaamheid, armoede, laaggeletterdheid en (mentale) gezondheid aan te vliegen? Met de inzet van cultuur in het algemeen, en muziek en dans in het bijzonder, maak je verbinding met de mensen om wie het gaat. En dit doen we in samenwerking met gemeenten, culturele partners, welzijnsinstellingen, zorgverleners en andere organisaties.

 

Meer over SMK

Meer over SMK

Missie en visie

Missie

SMK laat je groeien!

Het ontdekken en ontwikkelen van talenten door muziek en dans zorgt voor persoonlijke groei en meer harmonie in de samenleving.

Visie

Muziek en dans geven vreugde en plezier, zijn universeel, worden begrepen in iedere taal en verbinden ons allemaal. Van muziek maken, of op andere wijze met muziek actief bezig zijn, is wetenschappelijk bewezen dat er sprake is van aantoonbare positieve effecten op de hersenen en op de ontwikkeling ervan.
Muziek en dans dagen mensen uit tot presteren, amuseren, genieten, actief (samen) bezig zijn. Kijkende naar de levensterreinen gedefinieerd in het concept Positieve Gezondheid sluiten muziek en dans aan op de levensterreinen: mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven en meedoen.
Muziek en dans vergroten de bereidheid en het vermogen om deel uit te maken van de gemeenschap en daar een actieve bijdrage aan te leveren.

In bovenstaande speelt SMK in en om Parkstad een centrale, professionele rol door het leggen van verbindingen met andere partijen, zoals het verenigingsleven, het onderwijs, collega-instellingen, sociaal-maatschappelijke organisaties en culturele en welzijnsinstellingen. Bij het formuleren van gemeentelijke beleidsdoelstellingen (bijvoorbeeld de bevordering van leefbaarheid) neemt SMK een proactieve rol in. Daarbij zet SMK in op vernieuwing en innovatie in zijn vormen van muziek- en danseducatie met als doel het bereiken en raken van iedereen in de samenleving.

Team

Contact

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuws bij SMK? Houd dan onze agenda en nieuwsberichten op de website in de gaten. Of volg ons via Facebook, Instagram en/of YouTube. Je kunt je ook abonneren op onze nieuwsbrief die 4x per jaar verschijnt.

Ons aanbod

Algemene bepalingen

Privacyverklaring

Klachtenregeling

Het beleid van SMK is gericht op de verbetering van de kwaliteit van onze diensten. Door marktonderzoek en enquêtes proberen wij de vragen en wensen van onze klanten te achterhalen en daarop te anticiperen. Toch kan het zijn dat er onverhoopt iets niet helemaal naar verwachting verloopt. In dat geval nodigen we je uit om ons dit te laten weten zodat we de kans krijgen jouw klacht op te lossen. En op de lange termijn helpt deze informatie ons ook om de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren.