Op het podium

Op het podium

Bij SMK muziek & dans geloven we dat het podium een magische plek is waar talent tot leven komt. Daarom bieden we verschillende mogelijkheden om onze muziekcursisten en -leerlingen podiumervaring op te laten doen. Tijdens onze (jaarlijkse) uitvoeringen krijg je de kans om jouw talent te laten stralen voor een enthousiast publiek. Of je nu een muzikant bent die soleren wil of deel wilt uitmaken van een ensemble, de podia bij SMK muziek & dans én daarbuiten wachten op jou! Voor meer informatie hierover, neem contact op met coördinator talentontwikkeling Frans Frijns.

 

Je contactpersoon

Je contactpersoon

SMK in Concert

SMK in Concert

Droom je ervan om op het podium te staan? Bij SMK muziek & dans organiseren we ons groots, tweejaarlijks SMK in Concert waarin muziek- én danscursisten hun talent kunnen laten stralen! Speel je een muziekinstrument of maak je onderdeel uit van een van onze ensembles, koren, popbands of ons speciaal voor de gelegenheid samengesteld Projectorkest*, dan krijg je de kans om mee te doen aan deze fantastische eindvoorstelling. In juni, ter afsluiting van een cursusjaar, mogen cursisten op het professionele podium van Theater Kerkrade én voor een volle zaal podiumervaring gaan opdoen. Hoe magisch is dat!

*Nieuw is ons Projectorkest. Doe je mee hieraan, krijg je drie individuele repetitiemomenten waarin je wordt klaargestoomd om te knallen tijdens SMK in Concert!

 

VVO Podiumconcert

VVO Podiumconcert

Een ander evenement waar je waardevolle podiumervaring op kunt doen, is het VVO Podiumconcert. Twee keer per jaar, in de herfst en het voorjaar, treden muziekcursisten en -leerlingen van SMK muziek & dans op. De podia variëren van onze eigen voorspeelruimte tot onder andere het mooie Theater Landgraaf of de historische Abdij Rolduc. Deze concerten zijn verplicht voor alle leerlingen van de Talentklas en staan open voor alle cursisten die een instrumentale cursus volgen bij SMK.

Bij beide concerten is publiek natuurlijk van harte welkom! Bijzonder aan ons herfstconcert is de samenwerking met Euriade. Internationale deelnemers aan hun evenement Jeugd in Dialoog brengen dan een bezoek aan het VVO Podiumconcert. Soms vinden er zelfs interactieve sessies plaats tussen deelnemers aan het VVO Podiumconcert en de deelnemers van Jeugd in Dialoog die zich hier verzamelen.

 

Hafa Solistenconcours

Hafa Solistenconcours

Volg jij een instrumentale cursus bij SMK muziek & dans én ben je lid van een muziekvereniging? Doe dan mee aan het jaarlijks terugkerend Hafa Solistenconcours! Dit concours vindt afwisselend plaats in Brunssum, Kerkrade en Landgraaf. Een prachtig concours waar je podiumervaring op kunt doen en kunt ontdekken waar jij staat in jouw muzikale ontwikkeling. Elk voorjaar kunnen onze muziekcursisten die tevens lid zijn bij een muziekvereniging, meedoen aan dit concours. Als individueel muzikant mag jij schitteren op dit mooie podium, een prachtig voorproefje op de concoursen van de muziekbonden waar je nog een keer mag laten zien wat je in huis hebt.

 

Andere podia

Andere podia

En of bovenstaande nog niet genoeg is, hebben we ook nog kleinere, maar toffe podia waarop jij als muziekcursist al dan niet samen met andere kunt stralen. Zo zijn er door het jaar heen verschillende voorspeelavonden in de voorspeelruimte van SMK muziek & dans én daarbuiten.  Ook krijgen we vaker de vraag om een ensemble te leveren bij kerst- of voorjaarsconcerten, opluistering van een kerstmarkt of bezoek van Sinterklaas in onder andere verzorgingshuizen of buurthuizen. Lijkt het je leuk om als muziekcursist hieraan mee te doen, kun je dat bij je docent aangeven.

 

Meer muziek

Meer muziek

Heb je oor naar meer muziek bij SMK muziek & dans? Naast alle cursussen en podia hebben we vooropleidingen voor mensen die een professionele toekomst in de muziek ambiëren en zijn we er voor mensen die zich willen inzetten voor het behoud en laten floreren van de amateurmuziekverenigingen in Parkstad.

 

Muzikale ambities Voor muziekverenigingen
Samen muziek beleven

Samen muziek beleven