Kinderdagverblijf, Peuterspeelzaal en Buitenschoolse opvang

Kinderdagverblijf, Peuterspeelzaal en Buitenschoolse opvang

Muziek heeft een positieve invloed op jonge kinderen. Een vroege muzikale ervaring is goed voor het beter leren praten en de taalontwikkeling. Daarnaast zorgt het voor veel plezier en vrolijkheid. SMK werkt samen met een aantal instellingen voor kinderopvang en/of peuterspeelzalen. Onze vakdocenten verzorgen regelmatig muzikale activiteiten of workshops.

Kinderdagverblijf en Peuterspeelzaal
Voor de allerkleinsten, de kinderen op het kinderdagverblijf en peuterspeelzaal, is er muziek op schoot en peutermuziek: Tijdens een workshop gaat een docent met de kinderen spelenderwijs met muziek aan de slag door samen te luisteren, kijken, zingen en spelen op instrumentjes.

BSO
Voor de kinderen op de BSO zijn er verschillende workshops mogelijk. Denk aan zingen, dansen, boomwhackers of instrumentjes bespelen, al dan niet rondom thema’s die gedurende het jaar voorbij komen, zoals feestdagen, seizoenen, boekenweek, of de koningsspelen.

Deze activiteiten vinden in een groep plaats. Het maximale aantal deelnemers verschilt per workshop. De workshops kunnen als eenmalige activiteit plaatsvinden, maar ook als reeks worden aangeboden. Ook de tijdsduur is in overleg.

Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden. Heb jij een andere wens of idee voor een workshop(reeks) voor je groep? Neem contact op met Annick Keehnen.