Onderwijs

Onderwijs

Muziek als onderwijsmiddel

Muziek als onderwijsmiddel

Muziek speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van niet alleen jonge kinderen. Ook basisschoolleerlingen en scholieren op middelbare scholen zijn gebaat bij muziekonderwijs. Daar springt SMK muziek & dans op in door aanbod voor én met scholen te ontwikkelen voor hun leerlingen. Of wil je als school je eigen leerkrachten de vaardigheden aanleren die muziekonderwijs met zich meebrengt, dan hebben we daar natuurlijk ook een programma voor.

Kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang

Door middel van liedjes, bewegen en het bespelen van eenvoudige instrumenten kunnen kinderen op heel jonge leeftijd niet alleen hun muzikaliteit verkennen. Ook ontwikkelen ze zo onder andere hun gehoor, spraak, creativiteit, motorische en sociale vaardigheden. Onderstreept jouw kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of buitenschoolse opvang deze gedachten ook? Klop dan bij ons aan. SMK muziek & dans biedt leuke programma’s als muziek op schoot, peutermuziek en workshops rondom thema’s zoals de seizoenen, feestdagen of de Kinderboekenweek.

Basisonderwijs

Om ieder kind in ons werkgebied de kans te geven om met muziek in aanraking te komen, hebben we het meerjarenprogramma Meer Harmonie in de Samenleving (MHIDS). In een doorgaande leerlijn van groep 1 tot en met 8 krijgen alle leerlingen in de gemeenten Brunssum, Kerkrade en Landgraaf al wekelijks muziekles in hun eigen klas van een SMK muziekdocent. In het verlengde van MHIDS verzorgt SMK muziek & dans verschillende muziekklassen buiten schooltijd in de school. Deze bieden op hun beurt weer een mooie opstap naar een toffe muzikale hobby bij SMK of een andere culturele aanbieder in de directe omgeving van de leerlingen.

Voortgezet onderwijs

SMK muziek & dans heeft ook tof aanbod voor scholieren in het voortgezet onderwijs. Regelmatig geven onze muziekdocenten workshops op middelbare scholen. Dat varieert van eenmalige, op zich staande activiteiten tot een reeks lessen op het gebied van rap, bucketdrumming, zang en meer. Er is zoveel mogelijk! En heb je als docent zelf een idee? Wij zijn erg benieuwd en laten ons graag uitdagen om er mee invulling aan te geven.

Training/bijscholing leerkrachten en pedagogisch medewerkers

Ben je leerkracht of docent op een school of pedagogisch medewerker, en wil je graag meer weten over hoe je muziek kunt inzetten in je dagelijkse praktijk? SMK muziek & dans verzorgt trainingen en inspiratiesessies. We reiken jou en jouw team graag handvatten om muziek op een laagdrempelige manier in te bouwen in je dagelijkse praktijk.

 

Met de inzet van muziek en dans wordt leren zoveel leuker! Als schoolleider, pedagoog, leerkracht of docent kun jij daarin een bijzonder verschil maken. SMK muziek & dans helpt je graag bij de persoonlijke ontwikkeling van jouw leerlingen!

 

Meer weten?

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij jou op school? Of heb je een idee of wens op het gebied van muziekonderwijs binnen jouw school? Wij zijn benieuwd naar jouw uitdaging!

Mail Annick