Nieuws

Music Lab: Rijm&Ritme

SMK, Jongerenwerk CMWW Brunssum en MC Astro presenteren een nieuw concept:

Music Lab: Rijm&Ritme

Het Music Lab is speciaal voor jongeren uit Brunssum, die op een vrijblijvende en experimentele manier hun talenten willen ontdekken op het gebied van rhythm, rap en beatmaking.

Zes dinsdagmiddagen is MC Astro aanwezig bij SMK in Brunssum-Noord (Henri Dunantstraat 2), om jongeren te inspireren, ondersteunen en begeleiden in hun ontdekkingstocht op het gebied van Urban muziek. Er wordt nauw samengewerkt met de jongerenwerkers van Brunssum, die actief werven onder de jeugd.

Nieuw aan dit concept is de vrijblijvende sfeer waarin gewerkt wordt. Iemand mag een of enkele keren meedoen, maar degenen die de smaak te pakken hebben zijn iedere week van harte welkom.

Wil je meedoen? Dit moet je weten:

  • Dag en tijd: dinsdagmiddag van 15:30 tot 17:30 uur
  • Data: van 15 november tot en met 20 december
  • Locatie: SMK Brunssum-Noord (Henri Dunantstraat 2)
  • Toegang: gratis
  • Doelgroep: jongeren uit Brunssum tussen de 10 en 18, maar we doen niet moeilijk over een jaartje jonger of ouder.
  • Wil je komen? Vinden we fijn om te weten! Meld je komst even via een mailtje naar rmaassen@smkparkstad.nl.

Wat kun je verwachten?

Je gaat op verschillende manieren aan de slag met Rhythm, Rap & Beatmaking. Denk bijvoorbeeld aan ritmes maken met je lichaam (beatboxen en body percussion)

Hiernaast worden er gezamenlijk ritmes gespeeld op djembés en leer je beats maken op een computer & drumpad. Ook kun je aan de slag met met maken van je eigen raptekst.

Het leuke is, dat alles wat gedaan wordt, kan worden opgenomen in een muziekprogramma en je alleen of met de groep een paar mooie beats of songs kunt creëren.

Bovenal is het belangrijk dat je plezier hebt met een instelling van: ‘niets is fout en proberen kan nooit kwaad.’