Hier vind je ons

Hier vind je ons

Parkstad

Parkstad

SMK muziek & dans is actief in de regio Parkstad. Bij SMK geloven we dat muziek en dans je helpen je talenten te ontdekken en ontwikkelen. Dat zorgt niet alleen voor persoonlijke groei, maar brengt ook meer harmonie in de samenleving. Daarop zetten we in met cursussen voor jong en oud, cultuureducatie in het onderwijs en toffe projecten voor onze samenleving, bij voorkeur in samenwerking met verenigingen, culturele instellingen, zorgpartners, welzijnsorganisaties en meer.

Samen met ons netwerk willen we mooie, maatschappelijk relevante initiatieven van de grond krijgen en impact maken in de verbinding van mensen. Om dat te kunnen doen, hebben we een netwerkfunctie, zijn we verenigingsondersteuner, aanjager, initiatiefnemer, verbinder en/of uitvoerder en zetten we ons in als combinatiefunctionaris.

Wil je weten wat we doen in elke gemeente? Lees dan snel verder. Zie jij een meerwaarde voor jouw gemeente en ben je benieuwd naar andere of nieuwe mogelijkheden in samenwerking met SMK muziek & dans? Neem dan contact op met directeur John Gubbels.

 

Je contactpersoon

Je contactpersoon

Gemeente Brunssum

Gemeente Brunssum

In Brunssum is een van onze drie leslocaties gevestigd waar we muziek- en danscursussen geven. En met de inzet van onze verenigingsondersteuner, zijn we actief betrokken bij de lokale muziekverenigingen.
Daarnaast zetten we ons in deze gemeente in voor cultuureducatie in het onderwijs. In samenwerking met muziekverenigingen en andere muziekaanbieders bieden we met het initiatief MHIDS (Meer Harmonie in de Samenleving) structureel muziekonderwijs aan in het primair onderwijs. Het aanbieden van leerzame muziekprojecten voor het voortgezet onderwijs is in ontwikkeling.
Ook werken we aan een mogelijke rol voor SMK muziek & dans bij het inzetten van muziek en dans voor het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken in deze gemeente.

 

Gemeente Kerkrade

Gemeente Kerkrade

In Kerkrade is de hoofdlocatie van SMK muziek & dans gevestigd. Deze locatie is het kloppend hart van SMK van waaruit al onze activiteiten georganiseerd worden. Hier bieden we muziek- en danscursussen aan en hebben we een eigen podium.  En hebben de lokale muziekverenigingen vraagstukken waarbij ze hulp en/of advies kunnen gebruiken, kunnen ze contact opnemen met onze verenigingsondersteuner.
Net als in Brunssum, zijn we ook hier actief met MHIDS (Meer Harmonie in de Samenleving), structureel muziekonderwijs met een doorlopende leerlijn op basisscholen. Taken van de combinatiefunctionaris van Kerkrade zijn ondergebracht bij SMK en zijn gericht op het verbinden van onder andere lokale cultuuraanbieders en hun aanbod, het voortgezet onderwijs, overheid en/of het sociaal domein. Daarnaast dragen we als aanbieder mede bij aan het invullen van deze projecten.
We maken onderdeel uit van de HUB.Kerkrade, hét lokale culturele netwerk waartoe ook de bibliotheek en het theater horen. Samen én in samenwerking met het culturele veld en het sociaal domein laten we in uiteenlopende projecten zien dat kunst en cultuur maatschappelijk relevant is.

 

Gemeente Landgraaf

Gemeente Landgraaf

Onze leslocatie Aan de Voeëgelsjtang biedt onderdak aan onze muziek- en danscursussen in Landgraaf. Muziekverenigingen met wie we lesafspraken hebben, kunnen rekenen op hulp en advies van onze verengingsondersteuner indien nodig. Op de basisscholen biedt SMK muziek & dans een doorlopende leerlijn in muziekeducatie aan middels het samenwerkingsproject MHIDS (Meer Harmonie in de Samenleving). Hierbij zijn uiteenlopende muziekverenigingen betrokken. Met het programma School & Omgeving is naschools aanbod voor het VMBO in ontwikkeling.

Samen met andere partners uit het onderwijs, sociaal domein, culturele veld en zorg en welzijn, vormt SMK muziek & dans het samenwerkingsverband Landgraaf Verbindt. Taken van de combinatiefunctionaris van Landgraaf zijn ondergebracht bij SMK en zijn gericht op het verbinden van al deze partners en hun aanbod. Daarnaast dragen we als aanbieder mede bij aan het invullen van deze samenwerkingsprojecten.

 

Gemeente Simpelveld

Gemeente Simpelveld

In gemeente Simpelveld is SMK muziek & dans actief als aanbieder van structureel muziekonderwijs op basisscholen en extra naschools aanbod. Verder is de verenigingsondersteuner op vraag beschikbaar voor muziekverenigingen.

Gemeente Voerendaal

Gemeente Voerendaal

Cursussen
In gemeente Voerendaal biedt SMK muziek & dans muziekonderwijs aan op basisscholen. Er worden voorbereidingen getroffen om ook hier het MHIDS-programma (Meer Harmonie in de Samenleving) aan te gaan bieden. Verder is de verenigingsondersteuner op vraag beschikbaar voor muziekverenigingen.

Ons aanbod

Ons aanbod