Peutermuziek

Peutermuziek

Muziek voor peuters is meer dan muziek alleen!

Muziek is een middel om samen plezier te hebben en levert op die manier een positieve bijdrage aan de totale ontwikkeling van elk kind. Peuters vinden het heerlijk om met muziek bezig te zijn. Niet alleen een liedje wordt met grote aandacht beluisterd, ook de spelletjes bij de liedjes, het bewegen op muziek en het ontdekken van klankbronnen, spreekt deze leeftijdsgroep aan.

De kinderen komen wekelijks, vergezeld van een volwassene, naar de muziekschool om met muziek aan de slag te gaan. De spelletjes en bewegingen die in de les geleerd worden, kunnen thuis worden verweven met de dagelijkse bezigheden zoals aankleden, eten, opruimen, in bad gaan enz.

Alle peuters tussen 14 maanden en 4 jaar kunnen deelnemen aan de cursus. Er wordt gewerkt met groepen van maximaal 8 kinderen, elk vergezeld door één volwassene.

LOCATIES EN TIJDEN

Brunssum:

  • maandag van 10:15 tot 11:15 uur (14 maanden tot 4 jaar)

Kerkrade:

  • woensdag van 9:15 tot 10:15 uur (14 maanden tot 2½ jaar)
  • woensdag van 10:15 tot 11:15 uur (2½ – 4 jaar)

Landgraaf:

Op dit moment is hier geen peutergroep. Heb je interesse om met je peuter in Landgraaf peutermuziek te volgen? Geef het even aan bij de administratie (zie contactgegevens hieronder). Bij voldoende interesse kan ook in Landgraaf een groep starten.

Na de cursus peutermuziek kan je kind doorstromen naar de cursus kleutermuziek, een wekelijkse groepsles voor kleuters van 4 tot 6 jaar.