Oriëntatiecursus Dirigeren

Oriëntatiecursus Dirigeren

Deze cursus is een samenwerking tussen SMK muziek & dans, CO Venlo, RICK Weert en muziekbonden Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-L) en de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT).

Doel
Het doel van deze provinciale opleiding is om ambitieuze, gemotiveerde (amateur)musici/zangers op te leiden tot assistent-dirigent. Denk hierbij aan assistent-dirigenten voor jeugdorkesten, jeugdslagwerkensembles en kinderkoren. Of vervanging van de dirigent. De opleiding is erop gericht dat de deelnemer voortbouwt op reeds verworven vaardigheden, deze op een hoger niveau ontwikkelt en nieuwe elementen toevoegt.

De cursus is geschikt voor enthousiaste muzikanten/zangers, maar ook voor mensen die al enige ervaring hebben met het leiden van een ensemble/orkest/koor. Deze cursus is laagdrempelig en voor iedereen die de ambitie heeft om te gaan dirigeren. Bij het met goed gevolg afsluiten van de oriëntatiecursus ontvang je een certificaat.

Inhoud
Instrueren – Takteren – Dirigeren, Repeteer- en Slagtechniek, Practicum: zingen, spelen, dirigeren, Muziektheorie, Geschiedenis, Bezettingen, Repertoire en nog veel meer.

Tarief
– Voor deelnemers tot 21 jaar € 370,-
– Voor deelnemers vanaf 21 jaar €447,70 (inclusief 21% btw)

Goed om te weten: De muziekpartners (bonden) doen een tegemoetkoming in de kosten, mits de cursist woonachtig is in Limburg en de cursus heeft afgesloten met goed gevolg met het daarbij behorende certificaat. De betreffende muziekpartner (bond) vergoedt dan 75% van de cursuskosten aan de cursist.

Dag en tijd
Zaterdag van 9.30 – 12.30 uur

Locatie
SMK – locatie Kerkrade

Data
07-10, 14-10, 28-10, 04-11, 18-11, 02-12, 16-12, 13-01, 27-01 + een practicum bij een orkest in week 3 (nntb)

Inschrijven
Neem hiervoor contact op met de administratie via onderstaande button.

 

Stuur een mail