Nieuws

CantaYoung intensiveert samenwerking SMK

CantaYoung gaat de samenwerking met SMK muziek & dans en met het programma Meer Harmonie in de Samenleving intensiveren.

De twaalf schoolkoren worden onderdeel van Meer Harmonie in de Samenleving. Daardoor kunnen er meer kinderen kennismaken met koorzang.

De jeugdkoren worden ingebed binnen het cursusaanbod van SMK muziek & dans. Hierdoor kunnen kinderen uit de CantaYoung-jeugdkoren gemakkelijker doorstromen naar andere koren. De veranderingen gaan in vanaf het nieuwe schooljaar in september 2023.

CantaYoung werd 10 jaar geleden opgericht om een doorgaande koorlijn te ontwikkelen, die ervoor zorgt dat er in Kerkrade voor elke leeftijd van 6 tot en met 21 jaar een passend koor is. Dat leidde tot schoolkoren voor alle twaalf de Kerkraadse basisscholen en tot vier jeugdkoren. Het vinden van geschikte dirigenten voor die koren werd steeds lastiger. Door het bundelen van de krachten met SMK en Meer Harmonie in de Samenleving ontstaat er meer stabiliteit en kan CantaYoung zich verder ontwikkelen.